18. Oktober, 2003

Challenger (UK)

Beskrivelse

Challenger er en ægte universalhumle. Den kommer fra Wye College og blev frigjort i 1972. Challenger giver øllet en frugtig, krydret og let parfumeret aroma. Den har slægtskab med Northern Brewer, Northdown og Target. Der er tale om allround humletype, som både anvendes som aroma og bitterhumle, samtidig med at den går godt med andre humletyper. Den kan bruges til mange øltyper og kan både tilsættes tidligt, sent eller efter brygningen. Det fulde udbytte af humlen fås dog ved at tilsætte den tidligt i brygprocessen.

Humlebarometer

 

 

Dyrkningsområde

West Midlands
Kent

α-Bittersyre

6,5 - 8,5%

β -Bittersyre

2,5 - 4,3%

Co-humolon

20-25% af α-bittersyre

Essentielle Olier

1 - 1,5 ml / 100 g

Myrcen

30,5%

Caryophyllen

9,5%

Farnesen

1,7%

Humulen

29,5%

Selinen

12,9%