16. Oktober, 2003

Merkur (de)

Beskrivelse

Merkur er en kraftig aromatisk bitterhumle. Den er en videreudvikling af humlesorten Magnum. Den er udviklet af humleforskningsinstitutet ved Hüll og blev frigivet i 2000. Merkur gør sig især bemærket ved sit lave indhold af Co-humolon som en ikke ønsket bestandel af humlen, kombineret med et imponerende højt indhold af alpha-bittersyre og essentielle olier. Ganske givet en humlesort der vil vinde indpas hos det stadig mere humleglade mikrobryggeri publikum.

Humlebarometer

 

 

Dyrkningsområde

Hersbruck, Hallertau og Spalt, Bayern

α-Bittersyre

12,5-15,5 %

β -Bittersyre

3,5-7,0 %

Co-humolon

16-20 % af α-bittersyre

Colupulon

40-45 % af α-bittersyre

Essentielle Olier

2,8 ml / 100 g

Myrcen

49% af de essentielle olier

Caryophyllen

8,6% af de essentielle olier

Farnesen

<0,1% af de essentielle olier

Humulen

30,7% af de essentielle olier

Selinen

Ukendt