GlocalBeer Nyhedsbrev
Link til artikler Link til encyklopædi Link til øl og mad Link til ølkatalog Link til nyhedsbrev Link til os
 
Nyhedsbrev fra GlocalBeer nr. 1
8. December 2003
Du ønskes en god og velsmagende December!
Witbier

Hoegaedese WitbierWitbier eller Biere Blanche har rødder i 1400-tallets rige Flandern. Det var med witbieren at den europæiske brygtradition første gang mødtes med den nye verdens mangfoldighed. Selvom Witbier igennem århundrede var det mest solgte øl, havde det svært ved at tage konkurrencen op med det lyse lagerøl, da dette for alvor blev introduceret til Belgien i 1920'erne. Witbieren var faktisk ved helt at forsvinde ud af historien, da en lokal mælkemand i Hoegaarden nåede at redde øltypen i sidste øjeblik. Derfra gik det kun fremad og witbier blev en stor succes hos et stadig større internationalt publikum.
Læs mere

GlocalBeer har fået nyt design og logo

Mange af jer har nok allerede set det, men vi synes nu alligevel, at vi vil gøre jer opmærksomme på, at vi har skiftet ham. Herudover har vi valgt at lave lidt om på strukturen og har bl.a. valgt at tilføje en ny kategori der hedder ølkatalog. Her vil du - i takt med at vi indhenter oplysningerne - kunne se en opdateret liste over hvilke øl der fås i Danmark. Ja, det er set før, men det er vores ambition, at denne liste vil være så komplet og så tidsvarende som muligt. Vi vil opfordre alle vores brugere til fortsat at melde fejl, links der ikke virker og lignende problemer I finder på siden. Det vil nemlig være en stor hjælp for vores videre arbejde. På forhånd tak.

 
Humlebarometeret

I pædagogikkens hellige navn har vi konstrueret et 'humlebarometer' til vores beskrivelser af humlesorterne. Det er lavet på baggrund af en korrespondance med Englands førende humleforsker Dr. Peter Darby ved Horticulture Research International i Wye. 'Barometeret' er et forsøg på at lave en visuel klassificering af de forskellige humlesorter, således at man hurtigt får overblik over hvilke type humle der er tale om - vel og mærke uden at man nødvendigvis skal nærlæse indholdet af alpha-bittersyre og essentielle olier. Vi håber i finder det brugbart. Vi har selv haft stor glæde af det.

Humlebarometer

 
Klosterøllets Historie, del. 1

De fleste af os, har en idé om at klosterøl er noget ganske særligt. Selv i dagens Danmark, hvor de fleste munkesamfund blev jaget på porten for snart 500 år siden, har vi stadig en vis beundring for klosterøllet. Vi betaler med glæde høje priser for importeret munkebryg fra Belgien og i nogen grad også Tyskland. Men hvad ved vi egentligt om klosterøl? Hvad er dets historie? Har det altid været noget særligt? Og har det haft betydning for vores moderne bryg? Bjarke har kastet sig over den store mundfuld og der skulle være materiale nok til adskillige artikler. Så her begynder føljetonen om klosterøllets historie. læs mere

Copyright GlocalBeer 2003 Send os en e-mail