31. Januar, 2008


 Anchor steambeer

Anchor SteambeerAnchor Steam Beer er en klassiker, idet den betegnes som værende den eneste øltype med oprindelse i USA. Betegnelsen ”Steam” menes at oprinde fra den ”dampstråle” der kom ud af fadene når de blev åbnet i barerne, forårsaget af det overtryk der skabes når øllet gærer videre i fadene. Steam Beer er kendetegnet ved at være gæret på undergær ved en overgærings temperatur. For at en undergæring kan forløbe kræver det lave temperaturer, men eftersom at det er svært at finde i Californien og at naturlige kølemidler i form af is er ikke eksisterende, måtte bryggerne finde en anden løsning. Løsningen blev, at bryggerne startede gæringen om natten og gærede i lave åbne gæringskar. Den store overflade og den lave væskestand i karrerne gjorde det muligt at luftafkøle urten og derved sænke temperaturen så undergæringen kunne forløbe.
Som et af få bryggerier i verden anvender Anchor stadig denne metode. Bryggeriet har således indrettet et rum med plads til de store flade 60 cm dybe gæringskar. 

Anchor Steam brygges på en blanding af pale- og karamelmalt, samt Northern Brewer humle der tilsættes over tre ganga. Øllet gæres med undergær i over 72 timer ved en temperatur på 16-21 C, krauses og varmlagres  i 3 uger.

Anchor Steamhar på en og samme tid lidt af lagerøllets renhed og alens komplexitet. Den er bronzefarvet og har en maltet og let frugtig smag. Smagen er afrundet og øllet har en let og holdbar perlende kulsyreudvikling. Humlen (30-35 BU) træder i karakter i eftersmagen og giver øllet en let tør afslutning.

Bryggeri

Anchor Brewing Company 
1705 Mariposa Street 
San Francisco, CA 94107

Email
Website

Importør/Forhandler

TheoBrands (Grossist)

Oprindelse

USA

Øltype

Steam Beer

Alkohol

 4,9 alc.vol

Plato

Ukendt

Gæring

Hybrid

Humlesorter

Northern Brewer

Malttyper

Pale ale malt
Karamalt