29. august, 2005

North Coast ACME California Brown Ale

Beskrivelse

Denne artikel er skrevet for Ølmanden ApS

ACME California Brown Ale udvikler en kraftig kridhvid skumkrone, der er bemærkelsesværdig sejlivet og klynger sig vedholdende til glasset. Øllet har en dyb kobberrød farve og har for sin type, en ganske livlig kulsyreudvikling. Det dufter fortrinsvist af karamel kombineret med en antydning af sødlig frugtighed. Humlearomaen blander sig diskret i takt med at øllet tempereres. Øllet har en blød smøragtig fylde med en anelse snerpende tørhed i finishen. Smagen er med overvægt sødlig, men suppleres af toner af lakrids, karamelmalt og en tydelig aroma fra de anvendte amerikanske humlesorter. Efterbitterheden er moderat høj, men er langtfra dominerende og fuldender øllet meget balanceret.

ACME er et gammelt californisk varemærke med en historie helt tilbage til 1861. De fleste er stødt på de fire bogstaver i tegnefilm og på film i det hele taget. Men nogle vil måske kende ACME øllet fra John Steinbecks værker. Varemærket har levet en turbulent tilværelse og var stort set gået i glemmebogen i 1996, hvor North Coast Brewing Company overtog det. Byggeriet er stærkt bevidst om den californiske historie og tanken var, at man ville genoplive ACME øllet. I brygningen af ACME Calfornien Brown Ale følger bryggeriet dog de klassiske retningslinier for de originale nordengelske brown ales med fokus på pale malt og krystalmalt. En væsentlig afvigelse er dog tilsætningen af de tyske ædelhumlesorter Tettnanger og Hallertauer.

ACME Calfornian Brown Ale er perfekt til svinekød på panden, i ovnen eller på grillen. I det hele taget er det en type øl der klarer sig rigtig godt til sommerens hyggelige stunder foran grillen i baghaven eller i sommerhuset. Øllets toner af karamel, samt den middelhøje alkoholprocent bidrager nemlig positivt til smagsbilleder for grillede retter. Øllet skal serveres køleskabskoldt og kan godt drikkes af flasken.

GlocalBeer siger...

"Helt igennem velsmagende og spændende amerikansk brown ale. Et godt bekendtskab til cajunstyle bålmad"

Bryggeri

North Coast Brewing Company
455 North Main Street
95437-3215 Fort Bragg
Californien, USA

Website
Email

Hvor kan den købes?

Oeltorvet

Oprindelse

Californien, USA

Øltype

Amerikansk Brown Ale

Alkohol

5,6 % alc.vol

Plato

Ukendt

Gæring

Overgæret

Humlesorter

Tettnanger
Hallertauer

Malttyper

Ukendt