2. september, 2005

North Coast old No. 38 Stout

Beskrivelse

Denne artikel er skrevet for Ølmanden ApS

North Coast Old No. 38 Stout udvikler en fyldig tæt skumkrone med en anelse luftigt tekstur. Øllet efterlader i en anelse slør i glasset og skumkronen er rimelig vedholdende. Øllets farve er dyb rubinrød, men vil uden baglys virker sort. Duften er en blanding af humlearoma, alkohol og ristet malt. Herunder spores en fin nuance af vanille og nyristet kaffe. Øllet har en kremet tekstur og efterlader en smøragtig hinde i munden. Smagen er umiddelbar sød, men overdøves hurtigt af en markant tør bitterhed. Efterbitterheden er larmende og langvarig, så der er klart tale om en øl med appel til de humleglade.

North Coast Old No. 38 Stout er opkaldt efter et gammelt damplokomotiv som stadig kører på en strækning fra Fort Bragg til Willits. Det bruges udelukkende som museumstog og trækker mange turister til Fort Bragg. Derfor syntes Mark Ruedrich at toger skulle hyldes med en øl. Øllet er brygget som en irsk stout på en blanding af mørk malt og ristet byg. Derudover er tilsat en stor portion bitterhed der er med til at forstærke efterbitterheden. Ølguruen Michael Jackson har udtalt at han betragter Old No.38 som en af de bedste stouts i USA.

North Coast Old No. 38 stout må helst ikke servers alt for kold. Den skal tempereres til en temperatur på 8-9 °C inden man kaster sig over den. Øllet er klassisk tilbehør til retter med hvad amerikanerne ville kalde seafood. Det vil sige alt fra krabber, hummere, østers, muslinger osv. Men man kan også bruge Old No. 38 stout til desserter såsom fyldte pandekager med frugtcreme eller creme brulee.

GlocalBeer siger...

"En fuldborn stout, der dog er en anelse sødere end man kunne forvente af typen. Fordelen er dog at sødmen gør øllet en anelse mere anvendeligt."

Bryggeri

North Coast Brewing Company
455 North Main Street
95437-3215 Fort Bragg
Californien, USA

Website
Email

Hvor kan den købes?

Oeltorvet

Oprindelse

Californien, USA

Øltype

Tør Irsk Stout

Alkohol

5,8 % alc.vol

Plato

Ukendt

Gæring

Overgæret

Humlesorter

Ukendt

Malttyper

Ukendt