2. september, 2005

North Coast pranqster

Beskrivelse

Denne artikel er skrevet for Ølmanden ApS

North Coast PranQster skænker en sløret orangegylden øl med en let kremet råhvid skumkrone. Øllet viser tydeligt bundfald fra den sekundære fermentering. Øllet har en krydret frugtig duft med noter af nelliker og grapefrugt. Fylden er ganske stor for typen og røber at brygmesteren har prioriteret malt højere end sukker i selve brygningen. Smagen er domineret af en frugtagtig sødme og der er ikke nogen nævneværdig bitterhed eller efterbitterhed i øllet. Ikke desto mindre opleves øllet fint balanceret så det trods sin kompleksitet og høje alkohol fungere som en eksemplarisk tørstslukker.

North Coast PranQster er ikke en typisk amerikansk øl, men derimod brygget med forbillede i de belgiske stærke gyldne ales. Øllet brygges på lys basismalt tilsat en blanding af amerikansk og importeret europæisk humle. Der er brugt originale belgiske gærstammer fra Belgien til både den primære og sekundære gæring. Mesteren bag øllet er North Coast Brewing Companys brygmester Mark Ruedrich der i øvrigt dukker op på øllets etikette. Han sidder lunt placeret til højre på etiketten, selskabeligt omgivet af rundkindede brygmestre fra det 18. århundrede.

North Coast PranQster er en øl med et højt gastronomisk potentiale. Grundlæggende skal den serveres køligt ved 6-7 °C og helst i tulipan- eller vinglas. Den kan drikkes til de fleste til lette sommerretter, hvor friske grøntsager, krydderurter og lyst kød indgår som hovedingredienserne. Den kan også nydes til kinesisk (kantonesisk) og indisk mad, hvor den med sin frugtighed og høje alkohol nemt opløser retternes ofte kraftige fedme og dermed løfter det samlede indtryk med en forfriskende lethed.

GlocalBeer siger...

"Det er ikke så tit at man støder på amerikanske versioner af det belgiske ale. Men denne er i absolut topklasse indenfor kategorien. Faktisk bedre en mange originale belgiske"

Bryggeri

North Coast Brewing Company
455 North Main Street
95437-3215 Fort Bragg
Californien, USA

Website
Email

Hvor kan den købes?

Oeltorvet

Oprindelse

Californien, USA

Øltype

Belgisk Ale

Alkohol

7,6 % alc.vol

Plato

Ukendt

Gæring

Overgæret

Humlesorter

Ukendt

Malttyper

Ukendt