23. Februar, 2003

young's oatmeal stout

Beskrivelse

Young's Oatmeal Stout

Young's Oatmeal Stout er en øltype, der normalt forbindes med Yorkshire i Nordengland. Her har man i århundrede anvendt den klimatisk meget hårdføre havre (eng. oat) i brygningen. Men havre er besværligt at håndtere, fordi det under mæskningen bliver meget grødet og derfor ikke egner sig særligt godt til moderne linieproduktion. Derfor brygges Young's Oatmeal Stout da også ved traditionelt bryghåndværk og er dermed et af de produkter der holder Yorkshire traditionerne i hævd – også selvom bryggeriet ligge midt i London. Øllet brygges på pale ale malt, forbehandlet havre og tilsættes bryggeriets foretrukne humlesorter Fuggles og East Kent Goldings. Desuden tilsættes øllet Styrian Goldings i de sidste 10 minutter af urtkogningen. Young's Oatmeal stout har farve som kaffe (140-220 EBC) og skænker en tæt kremet og vedvarende skumkrone. Øllet efterlader ikke så meget slør i glasset. Øllet dufter tydeligt af ristet korn, lakrids, varmende alkohol, rosiner og karamel. Det har en blød fylde med en god maltsødme og en tør afsluttende bitterhed (26-34 BU), kombineret med en varmende eftersmag af alkohol. 

Bryggeri

Young & Co.'s Brewery
The Ram Brewery
Wandsworth
London SW18 4JD
England

Webside
E-mail

Hvor kan den købes?

Oeltorvet

Oprindelse

England, London

Øltype

Oatmeal Stout

Alkohol

5,0 % alc.vol

Plato

13,5°

Gæring

Overgæret

Humlesorter

Fuggles
East Kent Goldings
Styrian Goldings

Malttyper

Maris Otter Pale ale malt
Chokolademalt

Råfrugt

Blanding af sukker
Havre
Chokolade