31. April, 2005

bayersk brezeln

BrØdET

Smulder gæren i en skål for sig. Tilsæt sukkeret og 6 spsk lun mælk og rør rundt til gæren er opløst. Lad denne fordej stå ved stuetemperatur i 15 minutter under et fugtigt klæde. Bland i mellemtiden halvdelen af melet med fint salt, olie og resten af mælken til en flydende dej. Tilsæt efterfølgende gærblandingen til melblandingen. Tilsæt gradvist resten af melet, mens der røres/æltes. Når dejen er fast og glat kan den enten stilles i køleskabet i 12 timer eller stå i 45 minutter ved stuetemperaturer. Dejen er klar når den har fordoblet sin størrelse. Efterfølgende rulles dejen ud i en pølse og skæres i 20 stykker. Hvert af stykker rulles til en 50 cm pølse som formes til en kringle. Varm ovnen op til 180 °C eller 160 °C for varmluftsovn. Tilsæt natron i en gryde med 2 liter kogende vand. Hver kringle skal dyppes i det kogende vand i 20 sekunder og lægges efterfølgende på en bagerist til afdrypning. Herefterstryges de med salt og sættes i ovnen i 20 minutter.

Servering

Serveres som tilbehør til alt slags tysk øl.

 

 

Reklame

Forfatter

Bjarke Bundgaard

Kategori

Brød

Oprindelse

Bayen, Tyskland

Antal

20 Brezeln

Tidsforbrug

1½ time

Til Brezeln

1500 g mel
42 g gær
½ tsk sukker
½ liter lun mælk
Ca. 1 spsk fint salt
2 spsk olie
3 spsk natron
Groft salt som strøg