14. November, 2003

Æ kry'erkau fra Gram

Kagedejen forberedes

Bland mel, farin og krydderier. Tilsæt derefter hvidtøllen.
En rugbrødsform smøres og drysses med rasp. Dejen hældes i. Kagen bages ved 180-200c i ca. 50 min. Man efterprøver om kagen er nok ved at stikke i den med en strikkepind.

Servering

Kagen afkøles og skæres i tykke skiver. Den serveres med med et tykt lag smør. Er god som eftermiddagskage, idet den er meget fyldig.

 

 

Forfatter

Bjarke Bundgaard

Kategori

Kager

Oprindelse

Sønderjylland

Antal

6 pers.

Tidsforbrug

1 time

Til Æbleringe

500 gr mel
500 gr brun farin
1 tsk natron
1 tsk stødt nelliker
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
33 cl hvidtøl eller en anden sød mørk øl