16. Oktober, 2003

SpegeSild i lage af hefe-weissbier

Spegesild & lage

SildOpblød sildene i 24 timer. Fjern hoved, hale og ben. Vask sildefileterne grundigt. Dub dem tørre med viskestykke. Gnid dem både indvendigt og udvendigt med havsalt og peber. Snit løget i fine skiver. Læg løgskiverne i bunden af et ildfast fad og arranger silefileterne oven på. Fyld Hefe-Weissbier i fadet indtil sildene er helt dækket. Tilsæt laurbærblade, allehåndekorn, stødt nellike, sukker og peber. Sæt fadet i en forvarmet ovn ved en 175 °C i 30-40 min. Dæk eventuelt til med et stykke folie. Lad sildene køle af indtil de er helt afkølede.

Servering

Arranger dem på fire tallerkener med en smule lager over sig. Server med rugbrød og saltet smør.

 

 

Forfatter

Søren Bjørn Hansen

Kategori

Fisk

Oprindelse

Schleswig-Holstein, Tyskland

Antal

4 pers.

Tidsforbrug

1 døgn

Til Spegesild & Lage

2½ dl Hefe-Weissbier
8 Spegesild
1 stort løg
2 stk. Laurbærblade
4 stk. Allehåndekorn
1 tsk. Stødt Nellike
1 tsk. Sukker
Havsalt
Friskkværnet peber