11. Maj, 2004

Ovnstegt hane med belgisk lys ale

Hanen

Tænd ovnen på 180°C (varmluftsovn). Bland ingredienser til fyldet og fyld det i hanen. Eventuelt kan den lukkes med kødnåle eller tandstikker. Rodfrugterne lægges i en bradepande, hæld lidt olivenolie over og placér hanen oven på rodfrugterne. Stil bradepanden ind i den varme ovn og steg den i 2 time.

Til saucen hældes brødkrummer, hønsefond og øl ned i en pande og sættes i kog ved lav varme. Når hanen er færdigstegt drænes stegeskyen og hældes ned i saucen. Varm saucen op og smag til med citron, salt og peber.

Servering

Skær hanen i passende stykker og servér med ris, kartofler eller flutes.

 

 

Forfatter

Søren Bjørn Hansen

Kategori

Fugl

Oprindelse

Belgien

Antal

4 pers

Tidsforbrug

2-3 time

Til svinemørbrad

En stor hane (ca.1,6 kg)
15 ml Olivenolie
1 kg rodfrugter i tern
1 bundt spinat

Fyld:
100 gram svesker
100 gram rasp
50 g urøget bacon
1 løg
1 spsk salt
1 æg
4 cl Belgisk lys ale

Sauce:
100 g rasp
2 dl Hønsefond
20 cl Belgisk lys ale
Stegesky
Citronsaft