16. Oktober, 2003

svinenyre i doppelbock

Svinenyre

Nyrerne skylles godt, pudses for fedt og sener. Derefter skæres nyrerne i 1 cm tykke skiver og vendes i mel. Løgene pilles og hakkes fint, tomater og paprika vaskes, snittes fint og stilles til side.

Olien varmes i en gryde, løgene brunes og nyreskiverne kommes i og svitses i 3-4 minutter. 2/3 af øllet, tomat, paprika, salt, peber og det pressede hvidløgsfed tilsættes og simrer under låg i 15 min. Den sidste 1/3 øl tilsættes og retten koges i yderligere 5 min.

Servering

Retten serveres med båndnudler og salat eller ganske enkelt med brød til og naturligvis en god mørk Doppelbock.

 

 

 

Forfatter

Søren Bjørn Hansen

Kategori

Indmad

Oprindelse

Bayern, Tyskland

Antal

4 pers.

Tidsforbrug

4 timer

Til Svinenyre

4 små svinenyrer
mel
3 løg
4 tomater
1 tsk. paprika
3 spsk. olie
1 fed hvidløg
33 cl mørk doppelbock
salt
peber