10. Februar, 2004

kirsebÆrtÆrte med kriek

TÆrterne

Dejen tilberedes af mel, smør, sukker, salt og de to æggeblommer. Smør, sukker og salt æltes sammen. Tilsæt to æggeblommer og ælt videre. Tilsæt mel og en smule kriek. Dejen skal være temmelig blød. Rul dejen ud tre gange. Fugt med Kriek hver gang. Lad dejen stå og hvile en time.

Fjern stenene fra kirsebærrene og sautér dem i en sauterpande. Tilsæt Kriek og bring blandingen i kog ved svag varme. Fjern kirsebærrene med en hulske og læg dem til side. Reducér krieksaucen til cirka det halve og sød eventuelt efter med sukker. Tilsæt kartoffelmel eller maizena oprørt i kriek og rør det ud i krieksaucen. Den skal være rimelig tyk. Tilsæt atter kirsebær og lad blandingen køle af.

Fyld dejen i en stor eller flere mindre tærteforme. Prik i bunden med en gaffel. Fyld evt. tærterne med bønner, ærter eller småsten, så formen holdes under bagning. Bag tærtebunden(e) ved 200 °C indtil de(n) er gyldne og sprøde. Når tærtebunden er afkølet tilsættes krieksauce og kirsebær.

Servering

Bør serveres ved stuetemperatur med creme fraiche, flødeskum eller eventuelt et mindre fedtholdigt mejeriprodukt. Skal selvfølgelige nydes med et glas Kriek.

 

 

 

Forfatter

Bjarke Bundgaard

Kategori

Kager

Oprindelse

Zennedalen, Belgien

Antal

4-6 pers.

Tidsforbrug

1½ time

Til Kirsebærtærten

300 g Mel
150 g Smør
100 g Sukker
Kriek (75 cl)
2 æggeblommer
En smule salt
1 bakke søde kirsebær
Kartoffelmel el. Maizena