31. maj, 2005

flamske ostekugler

Tilberedning

Smulder Roquefort osten i en kold skål. Tilsæt Camembert, evt. uden skorpe.. Tilsæt 50 gram smør og 3 spsk hakket purløg og ælt det hele sammen til en masse. Tilsæt op til 2 spsk geueze så massen bliver sammenhængende. Smag til med sort peber. Rul massen ud til en lang pølse og skær den i 20 stykker. Stykkerne rulles til kugler. Er ostemassen ved at være for blød kan man lade den stivne i kĂžleskabet indtil den er nemmere at arbejde med. Rul eller vend kuglerne i rasp af tørt durumhvedebrød eller lignende ikke-sødet brød. Man kan eventuelt krydre raspblandingen med hakkede nødder, lavendelblomster, herbs de provence eller lignende. Lad kreativiteten råde!

Servering

Server kuglerne som snack med cocktailpinde eller som en osteanretning. Til retten skal der helst serveres geueze, men også kriek og framboise kan drikkes.

 

 

Reklame

Forfatter

Bjarke Bundgaard

Kategori

Ost

Oprindelse

Flandern

Antal

20 kugler

Tidsforbrug

1 time

Til Ostekuglerne

100 g Rochefort
100 g Camembert
Purløg
50 g smør
Sort peber
Geueze
Hvederasp