16. Oktober, 2003

Frankisk RÖMERTOPF

STEGESO

Til denne ret skal man helst bruge en såkaldt stegeso (også kendt som römertopf eller cocotte), men ellers kan et almindeligt ildfast fad med låg også bruges. Bare husk at retten fylder en del.

Snit kartoflerne i tynde skiver og løgene i ligeledes tynde ringe. Fordel halvdelen af kartoflerne i bunden af fadet. Tilsæt salt, peber og halvdelen af allehånden. Fordel først kød og dernæst løg. Dæk blandingen med den anden halvdel kartofler. Snit smørret i skiver og fordel det. Drys det sidste allehånde og muskat på inden du hælder vineddike og øl over. Læg låg på fadet og sæt det i ovnen ved 200 °C i 2 timer eller dæk det til med glødende kul eller briketter i grillen og lad det stå i et par timer.

Servering

Maden serveres bedst direkte fra ovnen ind til bordet. Server med surbrød og saltet smør.

 

 

Forfatter

Søren Bjørn Hansen

Kategori

Stegeso

Oprindelse

Bayern, Tyskland

Antal

4 pers

Tidsforbrug

2-3 time

Til frankisk römertopf

500g valgfrit kød i tern
250g løg
750g kartofler
salt
peber
2 spsk. allehåndekorn
knivspids stødt muskat
2 spsk vineddike
4 dl valgfri lagerøl
1 spsk. smør