16. Oktober, 2003

braunbier suppe

Maltøl og bock blandes i en gryde og sættes i kog . Fonden og fløde piskes i den kogende øl. Suppen koges i 5 min. Suppen smages til med siruppen og evt. sukker. æggehviden piskes hvide, samtidig med at puddersukker, salt og citronskal røres i. Suppen hældes op i 6 små skåle. Suppen pyntes med den piskede æggehvide og gratineres i ovnen.

Servering

Til retten serveres en mørk øl af typen bock, schwarzbier, dunkel eller altbier.

 

 

Forfatter

Søren Bjørn Hansen

Kategori

Suppe

Oprindelse

Bayern, Tyskland

Antal

4 pers

Tidsforbrug

½ time

Til Fladen

7 dl malt- eller hvidtøl
3 dl mørk bock
5 dl færdig oksefond
2½ dl fløde
120g sirup
2 æggehvider
30g puddersukker
en knivspids salt
revet citronskal fra en hel økologisk citron.