16. Oktober, 2003

Bygpaneret SvinemØrbrad

MØrbrad

Lad byggen trække natten over i 3 dl fond og gem en 1 dl fond til dagen efter. Kog byggen i suppen i 30 minutter ved svag varme. Hæld væden fra og stil byggen til siden. Vask rødkål og snit det i fine strimler. Skyld karsen. Rør eddike, salt, peber, sukker og 5 spsk. olie sammen i en stor ikke metallisk skål og vend det smittede rødkål og karsen i blandingen. Bland æg, mel, weissbier, mælk, salt og peber til en jævn dej. Hak løget fint. Skær svinemørbraden ud i 2 cm tykke skiver og krydder dem med salt, peber og timian på begge sider. Dyb mørbradstykkerne i dejen og vend dem i den kogte byg. Hæld de sidste 2 spsk. olie på panden. Steg stykkerne i en 4-5 minutter på hver side og hold dem varme i ovnen (100-125 °C). Skyld panden i vand og tør den let. Hæld lidt olie på og svits det hakkede løg på panden. Tilsæt hvidvin og den sidste dl fond og reducer det til cirka halvdelen. Hæld citronsaft i og jævn med creme fraiche. Smag til med salt og peber.

Servering

Fordel mørbradstykkerne på fire tallerkner og arranger med rødkålssalat og sauce.

 

 

Forfatter

Søren Bjørn Hansen

Kategori

Svinekød

Oprindelse

Bayern, Tyskland

Antal

4 pers

Tidsforbrug

2-3 time

Til svinemørbrad

150 g byggryn (NB! skal trække natten over)
4 dl fond
500 g rødkål
1 bakke karse
5 spsk. eddike
salt
peber
sukker
7 spsk. spiseolie
2 æg
100 g mel
½ dl dunkel weissbier
½ dl mælk
500 g svinemørbrad
Frisk timian
1 lille løg
1 dl hvidvin
1 spsk. citronsaft
150 g økologisk crème fraîche 36%