10. Februar, 2004

Skinke stegt med bockbier

Skinke

Læg den røgede skinke i en gryde og fyld gryden med vand til skinken er helt dækket. TIlsæt derefter 33 cl bock og 250 g lys farin. Kog skinken i 3-4 timer og lad den køle af i lagen. Varm ovnen op til 225-250 °C. Tag skinken op af lagen og rids skindet på tværs i to retninger så der dannes et mønster. Tryk nellikerne ned i skinken. Sæt derefter skinken ned i et ildfast fad, drys det sidste farin over og stil den i ovnen. Hæld resten af bocken over skinken under stegningen. Reducer eventuelt lagen og bland den med stegeskyen. Skinken er færdig efter ca. 30 min, når farinen er smeltet og har fordelt sig over skinkens overflade.

Servering

Til skinken serveres kartofler, årstidens grøntsager og sauce.

 

 

Forfatter

Søren Bjørn Hansen

Kategori

Svinekød

Oprindelse

Bayern, Tyskland

Antal

6+ pers

Tidsforbrug

3-4 time

Til svinemørbrad

3 kg fersk røget skinke
350 g lys farin
66 cl Bock
20 nelliker